Du kan järnvitriol köpa för träbehandling samt för mossan i gräset

Man kan säga att järnvitriol är detsamma som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det angeläget att betänka hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att behandla trä och en helt annan att nyttja järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

ejektordunk

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att behandla trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Ifall man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att lämna en speciell nyans. Detta kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att döda mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre om du har besvär med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att distribuera järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen samt den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller köpa deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Ifall du är ute efter järnvitriol altan kommer att må bra av så är det också viktigt att du tar reda på hur du ska applicera produkten. Stundvis så kan det vara smart att addera helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte yttra att järnsulfat är en riskabel produkt men då du ska processa trä så kan det ju ingå flertal olika ämnen som måhända inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju god ventilation, men inomhus så kan det vara klipskt att öppna fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte blott altanen, trägaraget samt trappan av trä till huset som mår bra av behandling med järnsulfat. Det finns massor smarta användningsområden som till exempel det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat och vatten två gånger per år. Länk till mer tips

Något som många gillar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att nyttja. Det krävs inte många behandlingar för att beskåda effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä alternativt gräs. Det här är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård och ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan även vara en bra idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen samt på taket. Därjämte så mår gräset bra av den här typen av behandling vilket kan vara bra att tänka på om du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.