Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

I Vietnam, som ju förr hette Saigon, växer en kanel som blivit uppkallad efter det forna namnet på landet. Det är en typ exklusiv för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, eller den vietnamesiska kanelen, har en förtjusande rejäl kanelsmak eftersom den består av mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka mycket om den här kanelen.

Det finns även många hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte bara den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet dessutom att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att exakt saigonkanelen är enormt effektiv på detta.

Saigonkanelen hjälper dig hantera blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket innebär att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen stävja de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är aningen dyrare än alldaglig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därtill är blott smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker eller beställa genom internet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen omtalad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att kunna för att undgå förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per individ samt år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre hälsa. 500 kalorier

Testa detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt sedan en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Ljuvlig dryck som får dig att både glömma hungern och hantera blodsockerfallet!