Gå ner i vikt med Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är förträffligt för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram klara belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening belysa varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är relativt invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den bästa

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det relativt stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i kulör och densitet, man kan dosera markant mindre av sin Saigonkanel för att uppnå likadan smak som man får med normal dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att äga muskelmassa är bara bra så det finns ingen orsak till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att öka förbränningen av fett finns det mycket man kan göra, träna samt äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en viktig funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som önskar gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått klart goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och somliga har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF eller Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett hela tiden är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortskrida att producera för mycket insulin, fastän ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, det kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till rejäl hjälp i dessa fall med tanke på att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större bantning kronärtskocka
möda.

En flexibel krydda

Kanel är utsökt i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.