Ta bort mossa på tak för att beskydda takpannor mot sprickskador

Mossa på taket kan stundtals vara tjusigt men tyvärr innebär det problem. Det gäller att avlägsna mossa på tak I och med den kan medföra att tegelpannorna spricker och faller ner runt huset. För effektiv bekämpning av takmossa så kan man nyttja sig av järnvitriol, alternativt järnsulfat som det även heter, som man blandar med vatten.

köpa järnsulfatspridare för vattenkanna

Finns det risk att det färgar taket använder man i stället Bensaltensid (operativ ingrediens i Grönfri men till en bråkdel av priset) utspädd 32 gånger alternativt Fulstopp. Dessa medel är bättre då de eliminerar all påväxt, dessutom lavar.

Kom åt mossa på tak med enastående mossbekämpning

Något man inte kommer ifrån då det rör sig om takmossa är att man måste arbeta handgripligen för att få bort den. Man får ta sig upp till taket med högtryckstvätt och raspa men innan man försöker rena bort all mossa så ska man processa med järnsulfat och vatten. Det finns tak GTI (verksam komponent är Bensaltensid) som är ett utmärkt medel som på ett effektivt vis tar kål på mossan.

Ifall man behandlar takpannorna med järnsulfat samt vatten (testa först så de inte färgas) så kommer mossan att dö och frige greppet. Därnäst så kan man starta med högtryckstvätten för att skölja av resterna och få pannorna alldeles fria återigen.

Spraya med vatten på taket på rätt sätt

Det man ska tänka på då man vill motverka mossa på taket är att man inte vill vattenskada med fel sprayteknik med högtryckstvätten. Det gäller att spraya uppifrån och ner, det här så att man inte får in vatten under takpannorna där det kan medföra skador på taket.

Dessutom så kan takpannor vara porösa och man skall använda sig av rätt tryck. Ifall mossan sitter fastsatt hårt så kan det således vara förståndigt att uteslutande jobba med järnvitriol eller Bensaltensid och vänta tills man ser att mossan börjar släppa taget.

Skrapa bort mossan från takpannorna säkert samt kvickt

Det finns särskilda plastskrapor som är till för att raspa längsmed tegelpannor. De här kan vara praktiska då mossan har släppt och man vill få bort den. Med en skrapa så kan man komma åt redigt men det är återigen så att mossan måste ha släppt taget för att man inte ska behöva raspa så hårt.

Järnsulfat, Bensaltensid eller Fulstopp mot mossa på tak är en utmärkt lösning som alla med mossproblem på taket bör nyttja sig av. Det här är ingenting som kostar speciellt mycket och man tvingas inte vara proffs på trädgårdsarbete och renoveringar för att inse hur man ska använda sig av mossa gti alternativt en ordinär pulverblandning som man själv blandar med vatten. Allt från järnsulfat, Bensaltensid, Fulstopp till påläggare, finns att handla i välsorterade webshoppar som allt-fraktfritt.se.

Säkerheten är avsevärt betydande så använd rätt arbetsredskap

Något som man aldrig ska tumma på då man väljer att själv sköta vården av taket är säkerheten. Chansa icke på att du kommer att nå hela vägen med en svajig stege och använd skyddsutrustning. Lär dig teknik för att spraya på med järnsulfat mossa på tak och ta hjälp av andra ifall du inser att det blir för tufft att utföra jobbet personligen. Vill Du veta detaljer Klicka Här gräsmatta mossa.

Det är även angeläget att ha säkerhetsutrustning såsom skyddsglasögon då man börjar spraya bort ålderstigen död mossa som åker i samtliga riktningar. Tänk på att nyttja bra skor samt handskar.