Järnsulfat och ejektorflaska så är sniglar och mossa ett minne blott I trädgården

Vem vill ha sniglar samt mossa I trädgåden? Om du hade kunnat konversera snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska samt mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat hatas av mossa likväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett parti obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke förtvivla. Skaffa en ejektorflaska samt mossa gti (eller blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

utvattningsramp

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovan mossan så kommer den att svartna samt dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir roligt att röja mossa med en lätthanterlig spridningsdunk

Det blir faktiskt kul att ta bort mossa då man kan knalla omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli färdig med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna vanligtvis påstår), det slammas i vatten. Följaktligen skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Även med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och sedan spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker helt automatiskt.

Ska man hantera ett stort område så är det verkligen att förespråka att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste avverka mossan på taket! Det finns också tak gti, Fulstopp Turbo och Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan resultera I fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Det här är även ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter alternativt betala ett proffs för att komma och utföra mossbekämpningen. Man kan anskaffa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och sedan ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, även osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att behandla ett tak så det är inte hela tiden att rekommendera att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar bort mossan på taket. Om man jobbar tillsammans med någon annan så kan det möjligtvis fungera men själv blir det väl mycket göromål på en dag. järnvitriol mot mossa.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det icke för mycket och det är härligt att vistas utomhus. Det kan vara passande att vidta behandlingen när ej vindarna blåser för hårt.