De anställda föredrar fräscht och friskt vatten

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt åt samtliga levande organismer på jorden. Vatten är liv och den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller otaliga funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Därför är det mycket angeläget att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe eventuellt är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka jobba, så är det även vätskedrivande. För den skull är det extra angeläget att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i harmoni. Även te driver vätska, medan juice är ett bra komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som definitivt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och finna fokus med. För en chef är det en väldigt liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt ger kolsyrat vatten direkt ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En övrig typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

smakessensersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och somliga av dem innehåller varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man enbart en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi relativt borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa alternativt vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt krångligt att kånka omkring på. Gott vatten på jobbet gör sannerligen stor skillnad!