Bli av med mossan på ett effektivt sätt med dunk gti

Det är både en kostsam och tidsödande procedur att motarbeta mossa. Men du kan sannerligen hushålla på både tid och pengar om du väljer dunk gti som gör det så avsevärt enklare att sprida och som dessutom drar ner på behandlingstiden. Det här är en slags ejektorflaska som är lätt att nyttja sig av då man vill fördela järnsulfat över gräsmattan alternativt på taket.

bred spridarbom till vattenkanna

På allt-fraktfritt.se finns en bra teckning som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat arbetsamt så möjligen man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till efterträdande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar alternativt inhandla klart) som är så fantastiskt behändig. Man behöver ju endast ansluta slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett väldigt smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det rentav blir roligt att vårda gräset innan gödsling och odling. Det här kan man därefter repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man spara en hel del pengar på att undfly dyra produkter som ingalunda skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika lätt. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte bara gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att administrera med takrengöring. Här får man också god tillämpning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ned.

Man kan göra mer än bekämpa mossa med en god spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes funkar för bara rengöring, det finns mer) för att rengöra huset utvändigt eller måhända ta hand om gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större möda.

Man kan även sköta gödningen som följer mossbekämpningen med det här verktyget. Följaktligen skall man spara ejektordunken år från år. Vill Du veta mer Klicka På denna länk. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Om det är så att du inte är säker på ifall du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte fundera på ifall du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir helt lagom och det är bara att fortsätta med behandlingarna för att få en attraktiv trädgård och ett tak utan mossa.