Använda järnsulfat till mossan eller är det lika lämpligt med Weibulls?

När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Kanske kunde man koppla Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat eller kan det funka lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med bästa mosspreparatet

Den ultimata effekten får man självklart med det preparat som verkligen tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja kontemplera på om det inte är klokare att själv mixa alternativt att införskaffa en ren järnsulfatprodukt.

bred utvattnare för vattenkanna

Faktum är att det är mycket billigare att införskaffa medlet på allt-fraktfritt.se än att införskaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är förstås angeläget att du är varse om hur du ska sprida järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara intressant att observera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att handla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du nämligen samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att veta.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Om man köper en blandning som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta bra men icke ifall detta preparatet är giftigt.

En enorm fördel med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis icke eliminera ogräs med järnvitriol. Det är bara mossan samt mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än nog.

Betala rätt pris för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks råda även bland de som pysslar i trädgården. När man kan inhandla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju fråga varför människor inte gör det här i större utbredning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man inte har rätt utrustning för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt handla en ejektordunk samt mixa eget koncentrat för kaffepengar) som ger smidig blandning och sedan okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och undra en aning på hur man på ultimata vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se