Egentillverkad lakrits I hemmet

Man behöver bara börja prata om lakrits för att det plötsligen ska smaka en aning salt omkring läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som också kallas för salmiak.

lakrits

Använda lakritspulver därför att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är ej så tufft som man kan anta. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha rätt verktyg. Egentligen så är det icke svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man blott lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Ifall du inte vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt ej begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Emellanåt så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Skojsamt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta hela tiden men faktum är att det finns mycket kvar att förbättra inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var ej rädd att pröva, salt och sött går också bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att använda

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken enbart därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot besök från utlandet så måhända man ska vara en aning aktsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.