Wassermaxx Deluxe – för den som är intresserad av snygg design

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en oerhört lockande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med en aning diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker smakligt kolsyrat vatten eller smarrig läsk på bara några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man endast i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort urval, men det de erbjuder håller hög kvalitet. Det finns så klart andra märken man kan prova när det gäller smak. Sodastream har flera smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som framställer olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och detta är för många tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allting efter egen dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst dyrt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så kraftig skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga då smaksättningen är väldigt mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Enbart co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Det medför självklart också att man åstadkommer en god gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna mängder av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att handla i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.