Hur funkar C-vitaminer som kosttillskott?

Att äta kosttillskott har blivit allt mer normalt. Ifall man utesluter många matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man dessutom utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man icke får tillräckligt med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel och släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer för att må riktigt fint idag samt imorgon

Om du är bekymmersam för att du eventuellt lider av cvitaminbrist så ska du veta att du knappast riskerar skörbjugg. Det krävs svårartad brist under en längre tid för att tänder ska börja falla ur munnen på en. Men man kan ju må dåligt av andra symtom som kan uppstå då man icke får i sig tillräckligt med C-vitamin.

paprika

De bästa kosttillskotten som du kan använda dig av för att må fint

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som innehåller salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Detta kan vara bättre än fullständigt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre effekt än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan se god verkning av olika typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett fint alternativ för den som anser att det känns besvärligt att börja äta mer frukt och grönsaker. natriumaskorbat.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos om man får i sig överdriven av tabletter eller brus. Men det här betyder ej att man kommer att bli allvarligt sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att använda sig av överdriven av detta vitamin ifall man har svårighet med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Ifall man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man höja dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man veta att upptäckaren av c vitaminet själv intog flera gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format precis som vanligt godis men ifall barnet äter upp en hel behållare genast så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och dessutom vara redo på att det här kan resultera I magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning och andra åkommer förbrukas c kvickt. Att ha tillräckligt med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man snabbt skall ta extra c vitamin, möjligen 3-4 gram dag, till man blir kry.

Behöver man sannerligen kosttillskotten om man äter frukt?

Detta är en bra fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket ovanligt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt och grönsaker året om. I stunder då man inte får I sig nog med frukt och grönsaker så är kosttillskotten en enastående hjälp.