Vatten med ljuv smak innebär mer fokuserad personal

Hälsotrenderna sprider sig som löpeld nu för tiden. Man blir mer och mer försiktig med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag för att hålla sina kroppar starka och sina huvuden alerta.

En vital del i att hålla sig sund och stark är att se till så att kroppens vattenförråd hela tiden är välfyllt. Våra kroppar består till en oerhört stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Om det är varmare än vanligt, eller om man utsätts för stressande situationer så bör också intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Så klart bör man också se till att dricka mycket vatten när man tränar och i anknytning med intag av vätskedrivande drycker såsom kaffe alternativt te. Det är inte ständigt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker såsom torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk samt matthet är ofta tecken på att man behöver inta mer vatten.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – självfallet kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och ladda på en liten plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som ger en möjlighet att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer mestadels tillbaka till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är tillräckligt åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex annorlunda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska innehåller 270 ml arom vilket räcker till ca 58 liter vatten ifall den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med stor framgång också tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken innehåller socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är fullt fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det medför att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.