Svart vinbärssmak i det kolsyrade vattnet är ljuvligt

Att smaksätta sitt kolsyrade vatten med Aromhusets koncentrerade smakessens Svart Vinbär skänker en något syrlig och uppfriskande smak som för tankarna till varma, svenska sommarkvällar. Svart vinbär passar enormt fint i just kallt, krispigt bubbelvatten, men dessutom i hett vatten som te – på egen hand eller som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ca 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att använda till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx alternativt Sodastream maskiner, men också färdigt sodavatten köpt i butik fungerar bra. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att förstärka smaker. Man kan gärna även dosera vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en möjlighet att utvecklas och absorberas i vattnet.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerlemonadvichyvattenmineralvatten

Ifall man doserar Aromhusets Svart Vinbär i enlighet med anvisningarna, vilket är ungefär 2 ml per liter vatten – eller 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse gentemot de enkelt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar ungefär 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan mäta upp hur man vill. Vill man enbart ha en klen touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går dessutom att kombinera med varandra. Svart Vinbär är t ex enormt god i kombination med de andra bärsmakerna alternativt citron för en riktigt fräsch och syrlig smak. På detta smarta sätt kan man få fram olika kombinationer närapå i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan hitta i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man nyttja dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär mycket gott som te essens, men dessutom i grädde som komplement till en god paj alternativt till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass samt färska frukter eller bär. Det handlar om att prova sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett medför det lätt att vara exakt och sakta lägga till milliliter efter milliliter tills man är tillfredsställd med smaken.

Att smaksätta sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en god smak är något av en lyx och genom att använda Aromhusets smaker kan man göra det med gott samvete. Alla smaker, inklusive Svart Vinbär, är helt fria från färgämnen, sötningsmedel samt socker. Trots det är de i mycket små mängder redan rika gällande fruktiga smaker.

Genom att inte tillsätta socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för folk att njuta av smaksatt bubbelvatten och andra godsaker utan att man behöver tillsätta en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll alternativt har bekymmer med till exempel diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna samt barn även om det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några speciellt framtagna smaker så att även de kan njuta av smakligt och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser samt socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allt från ovanför nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom samt Absint m fl.