För verkningsfull mossbekämpning så kan man använda järnsulfat mot mossa

Har mossan tagit kontrollen över din gräsmatta eller håller du den grönbruna växten i schack? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så mycket mossa i din trädgård så ska du veta att du absolut kan göra något åt detta. Du behöver ej betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

köpa järnsulfat

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du hela tiden har drömt om.

Måste det vara så krångligt med verkningsfull mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man ska motverka mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så komplicerat att tillämpa järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det verkligen inte! Idag så finns det väldigt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att koppla till trädgårdsslangen och därnäst spraya gräset med dunken som blandar vatten och medel automatiskt. Järnsulfatet är faktiskt ett smart ämne som man drar kolossal nytta av och det är betydelsefullt att man finner en enkelt metod för applicering så att man icke låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns också en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Fungerar till tak även med Bensaltensid (operativ substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt). Klicka Nu för mer info järnvitriol på tryckimpregnerat.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är detsamma men man kan hitta produkter som använder de skilda namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att satsa på en fläckfri produkt eller köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv införskaffa järnsulfat (om du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett god tips) kostar dessutom en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så briljant att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs alltså mer än mossbekämpning för att få en riktigt tjusig gräsmatta och om du blott sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att giva mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du självklart av med sniglarna och därutöver så kan gräset bli grönare, men du tvingas också gödsla och uträtta annat för att gräsmattan ska bli så grann som den kan bli.

Behandla gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Därpå låta mossan ligga kvar. Allaredan detta skänker en stor förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det alltså att undersöka vad man kan skapa för att ge det gott om näring och dessutom hålla undan ogräs och sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver också gödslas varje år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Självklart växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för svår så är en robotgräsklippare en enastående lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt igen under hösten eller så fort ny mossa visar sig. Det är angeläget att förvalta pulvret på rätt sätt när man blandar.