Smak av skumbanan på ditt kolsyrade vatten

Smaksätt ditt kolsyrade vatten med spännande smak av skumbanan. Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Då essenserna är helt fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för välbefinnande, vikt eller sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi ofta med barndomen. Banan ges i mosad form till riktigt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till lite större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därför små barnmunnar helt ypperligt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan även upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, exempelvis Marängsviss, Banana Split alternativt enbart vanlig bananglass.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskvichyvattenmineralvatten

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 olika smaker, däribland Banan. Samtliga 16 essenser är fria från socker och sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan ger ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel dessutom blandas med andra smaker. Då banan är en exotisk frukt passar den bra ihop med både Melon, Persika och Ananas, men även tillsammans med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det skojiga med Aromhusets essenser är att man kan blanda hur man vill och på så sätt få fram smaker som annars inte går att hitta.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och sortimentet har ökat omedelbart. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en avsaknad på varierad smakstyrka och miljövänliga alternativ och fann lösningen med sina essenser. Genom att personligen smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man precis hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därtill funkar Aromhusets essenser lika fint i hemkolsyrat vatten som i handlat sodavatten vilket medför att man kan välja det miljövänliga alternativet om man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är otroligt kostsamt i jämförelse med kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset består av 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ungefär 2 ml essens i en liter vatten som utgångspunkt. Efteråt kan man lägga till eller dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i affär har relativt klen smak, motsvarande ca 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan också nyttja Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är kul att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt och glass.

Man doserar aromerna med den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer även med så att man kan mäta upp med än större precision. Det kan behövas om man t ex vill smaksätta en tämligen liten mängd vatten.