Rätt msm dosering för att mildra åkommor

För bästa resultat av msm pulver så är det betydelsefullt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självklart på vad det är som man behandlar. Låt oss skåda lite närmre på olika användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra kosttillskottburkHög kvalitet MSM Metylsulfonylmetan pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy alternativt som har stora problem med akne samt ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt storsint med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta åt sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask eller smet för att vårda punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill behandla så kan man tarva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller utmattning genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar rekommendera en stegvis ökande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därefter trappa upp så att man till sist når runt 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte enbart på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är även så att pulvret i början kan upplevas som en aning beskt. Det här förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken en aning avvikande. hälsokost

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett oerhört gott alternativ ifall det är så att man upplever att det är svårt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell period. Tanken är ju att man ska återupprätta kroppens egen balans och hjälpa cellerna att jobba som de ska och ej att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt vanligt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man hela tiden. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då bortfaller samtliga krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll och hälsovårdsnämndens inspektion. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, enbart etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen om man upplever att energinivåer går ned igen eller huden blir torrare och rynkig några månader efter färdig behandling. Det kan ju också vara förståndigt att överväga hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det lämpligt att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det betydelsefullt att byta ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.