Mineralvattnet Ramlösa skänker hälsobefrämjande effekter

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra framför vatten som man kolsyrat själv hemma? Det här är en fråga som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det enbart rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt en aning annorlunda och det rör sig om en förfriskning som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

bubbelvatten

Få hälsan samt kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, eller är du eventuellt aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är innerligt hisnande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda kur på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är avsevärt vacker. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att ströva i denna park, och möjligen tar du en liten paus där du naturligtvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är himla bra för oss människor. Detta särskilt om man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man handlar mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer för att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt dyrt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. läskmaskin smaker Det här är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju ej exkludera det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom köpa Ramlösan alltemellanåt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, också smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.