Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är sannerligen inte så komplicerat att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man enkelt kan bestyra med korrekt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man enkelt online som till exempel bryggsocker.

glucose

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan detta sockret exakt då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden måste bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin alternativt om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning ej fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allting som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker alternativt endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen angeläget att du får en produkt som faktiskt är till för ölbryggningen.

Något som får massor att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som kanske inte är fullkomligt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. Därför att hitta korrekt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man ej behöver dumpa så avsevärt ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på ultimata vis samt tillvarata pengar på att handla online.

När du likväl är på nätet så kan du också få en hel del råd och råd från människor i forum som också brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter och insikter som de har samlat under årens lopp.