Läs en Soda Stream review inför ditt stundande inköp

Många ambitiösa Soda Stream review finns att hitta på nätet. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, alternativt på nätshoppar med bedömningsskala på var produkt. En Soda Stream review är således en form av utvärdering på Soda Streams produkter.

Det är förståndigt att titta på olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett köp. Samtliga personer är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Eventuellt är lågt pris betydelsefullt för en människa medan attraktiv design är viktigare för en annan.

sodavatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor samt smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att framställa sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta samt gjorda för att producera läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel och socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.

Det finns självfallet konkurrenter till Soda Stream, både vad gäller maskinerna, kolsyran samt smakerna. Wassermaxx från Aga producerar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar också när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Uppskattar man smaksatt bordsvatten så gör Aga också populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en enorm konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort utbud och trumfkortet att de varken tillsätter socker alternativt sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort sortiment av både läskessenser och bordsvattenaromer. De har många intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får producera på licens av Pripps.

Vi är flera idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, trevligt och miljövänligt val. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med ifall man köper dyra essenser stundtals. Roligt för att det är en relativt festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper bidra till vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper kånka en massa flaskor och backar och burkar fram och tillbaka till butiken.

Med en egen sodastreamer har man därutöver tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva sätta foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för allihopa i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver därför att må bra.

Soda Stream har idag sex skilda modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar runt 600 kronor inkl. allt. Därpå kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och slutligen Penguin som blivit populär eftersom det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget samt smak. Wassermaxx har ganska liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.