God smak av päron från Aromhuset

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras tämligen länge i kall miljö, men är väldigt känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns olika sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara ganska torrt, mjöligt eller så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Oftast används päronet till att ätas som det är, men stundtals görs det dessutom mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens helt utan socker alternativt sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer helt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt mumsigt samt uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är mycket välsmakande som den är alternativt tillsammans med Äpple alternativt Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än möjligen en aning otippad.

Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger enormt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är enorm men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande någorlunda begränsat. Det finns rätt så många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis mycket svag och ibland hade det varit smakligt med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak och räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att erhålla en smakstyrka som ligger något ovan den man finner i butikens drycker. Det är dock totalt upp till en själv om man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen verkligen lätt.

Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i alla sorters kolsyrat vatten.