Kolsyrat vatten med smak av hallon på jobbet

Hallon är en söt, härlig och somrig smak som har en självskriven plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med aningen vaniljglass eller en klick grädde är det inte många andra sötsaker i världen som slår. Hallon är även smakligt som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv alternativt handla från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man handlar frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

sodavatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en uppenbar succé. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av allihopa från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde snabbt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är fullständigt fria från socker samt sötningsmedel, men på samma gång rika på både smak samt sötma. Man kan således äntligen njuta av goda smaker utan att behöva oroa sig för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna alternativt kommande hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Det är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan anledning till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att spendera överpris för att draga hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt ifall det finns enklare och billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir detsamma. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man alltid tillgång till gott vatten. Många av smakerna kan dessutom med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat åtkomlig på jobbet för personalen att dricka från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att stimulera till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är kanske inte det mest inspirerande man kan dricka under arbetsdagen, men finns det en vattentank som hela tiden är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och därtill någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett helt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Om man doserar i enlighet med anvisningarna så räcker varje flaska till ungefär 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml samt 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Givetvis är man fri att mäta upp hur mycket alternativt lite man personligen önskar. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.