Du kan vara miljömedveten och samtidigt blanda ditt eget snus tillsammans med glycerin

Visst är smak samt doft viktiga då man tänker göra sitt eget snus, men det krävs andra viktiga ingredienser också. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Kan det vara olikhet på glycerin och glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Samma produkt, men olika namn? Kärt barn har många namn. Glycerol kallades tidigare för glycerin.

glycerin kan om du vill kolla var mycket söt och tung, dessutom är den väldigt trögflytande och kokar bara vid hög temperatur. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Det går att blanda glycerol med vatten och alkohol men det blandar sig aldrig med olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. I många oljor och fetter används den som en tillsats.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Har du uteslutande valt rätt sort av glycerinet är det säkert.

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Att glycerol även har bakteriehämmande egenskaper utnyttjas till fullo exempelvis i munvatten.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Chansa inte. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

Allt finns att skaffa billigast och enklast online idag, så även glycerol.

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Klicka här nu för mera info. Riktigt stora förpackningar – och även små – hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. Att denna produkt har flera användningsområden utöver att göra snus har du sett. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Slime eller snus, det går lika bra!