Bättre prestationsförmåga på jobbet med hjälp av smaksatt vatten

Gert Strand AB är företaget som ligger bakom Aromhuset. Aromhuset i sin tur är det varumärke som har försett svenska folket med ett gott och nyttigt alternativ på smaksatt bubbelvatten. Hela 16 varierade smaker finns i utbudet och varje flaska rymmer 30 ml arom, det är således en liten flaska man handlar, men som kan smaksätta runt 15 liter kolsyrat vatten. Smakerna passar gammal som ung och det finns i det stora sortimentet något för alla och en var.

Aromhusets produkter är fullständigt befriade från både socker samt sötningsmedel och kan därmed drickas av alla – från diabetikern till följare av strikta dieter och små barn som inte ska få i sig för mycket socker. Dock blir vi i allmänhet mer och mer försiktiga med vad vi stoppar i oss så att Aromhuset har gjort succé i alla läger är ingen överraskning.

sodavatten

Nu lanserar Gert Strand AB sex av de ungefär 20 aromerna från Aromhuset i nytt format. Den nya flaskan rymmer hela 270 ml arom, vilket räcker till omkring 58 liter kolsyrat vatten. Den har också ett smart pumpsystem där ett pumptag är framtaget att smaksätta ungefär 150 ml vatten (en engångsplastmugg av standardtyp) och 2-4 pumptag är tillräckligt till en halv liter vatten.

Varför Strand fick denna idé var för att skapa ett sätt för aromerna att smidigt kunna användas till de vattenautomater som blir allt vanligare ute på arbetsplatserna. Dagens chefer förstår att ett regelbundet vattenintag är väsentligt därför att hålla bra stämning och god prestationsförmåga bland sina anställda. Om man placerar en av dessa nya aromflaskor från Aromhuset vid vattenautomaten så kommer intresset bland personalen att fylla på sin vätskenivå regelbundet att öka avsevärt.

Vi svenskar är mycket förtjusta i smaksatt bubbelvatten, det visar sig klart när man ser till hur mycket smaksatt kolsyrat vatten vi köper hem från affärerna. Varför dricka smaklöst, slätt vatten när det goda alternativet inte för med sig några nackdelar? Har man fri tillgång till gott, krispigt vatten på jobbet så tar man definitivt tillfället i akt att utnyttja denna bonus.

För arbetsgivaren innebär det piggare, gladare och friskare personal, vilket gör investeringen till en vinstsituation för alla parter.

Strand fick välja ut sex av de 20 smakerna som skulle få följa med till det nya formatet och vinnarna blev granatäpple – som uppskattas av en aning mognare smaklökar, hallon, blåbär och äpple – för de som gillar en aning syrliga toner i sitt vatten, samt persika och melon – som är åt det aningen sötare hållet. Meningen är att det ska finnas smaker som kan uppskattas av alla och det har Strand lyckats fint med.

Ifall man även installerar vattenautomaten centralt och eventuellt i förbindelse till en gemytlig omgivning så kan det bli det nya stället för korta raster och lite sällskaplig samvaro. Man kan stanna upp och växla några meningar med en kollega – få ett välbehövligt break helt enkelt som gör att man därnäst kommer tillbaka till sina arbetsuppgifter med förnyad ork och inspiration. Den gulnade, hostiga gamla rökrutans tid är förbi, nu när den sprakande och bubblande vattenautomaten är här.