Överraska gästerna med en aning absint till middagsbjudningen

Absint är en väldigt välkänd dryck och har även förbjudits I vissa länder. I Sverige har man hela tiden kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska omtyckt under tidernas gång och det är ej alla som gillar den ganska beska smaken.

egen

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh antagligen blev lite tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt skapa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt redskap

Tänk på att du behöver rätt redskap för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det inte blir lite sött så är det besvärligt att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men detta blir en aning överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du ej vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan rentav vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är riskabel utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det till fullo säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middag så kan det bli besvär. Klicka Nu för mera information.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte framföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Håll enbart koll på hur mycket du dricker och var återhållsam med att ge för mycket till människor som har lite besvär med sin alkoholkonsumtion.