Aromhusets Citron ger ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Title=Fixa gott bordsvatten själv
Tags=kolsyrat vatten, kolsyremaskin
Category=1
UserCategories=kolsyrat vatten|bantning|viktminskning|socker|hembryggning|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Spara slantar genom att frambringa bordsvattnet själv

Att ordna till sitt eget bordsvatten, men kolsyra, smak samt hela baletten, är smidigare än man tror. Man behöver en kolsyremaskin och bordsvattenaromer från Aromhuset, därefter är man klar att sätta igång.

En flaska kolsyrat, smaksatt vatten som framställts hemma med det egna kranvattnet går på omkring fem kronor litern, då är priset för kolsyran samt bordsvattenaromen inräknad – vattnet i sig är ju i stort sett kostnadsfri. Vad kostar en liter kolsyrat, smaksatt Ramlösa, Loka, eller Vichy Nouveau? Inte fem kronor åtminstone – inte ens tio.

kolsyremaskin

Visst kostar det en del att handla hem en kolsyremaskin, men dricker man mycket kolsyrat vatten så har man inom kort tjänat in pengarna. Med en kolsyremaskin kan man därtill tillverka egen läsk när suget smyger sig på, Aromhuset säljer också fantastiska läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker än de flesta läsksorterna i butikerna, en del är till och med fullkomligt sockerfria.

Sätt smak på ditt hemgjorda bordsvatten hur du vill!

Åter till bordsvattnet. Smaksatt, kolsyrat vatten har exploderat i popularitet sedan det lanserades på marknaden i inledningen av 2000-talet. Visst kunde man finna Vichy Nouveau med touch av citron även innan dess, men de många skilda, mer eller mindre exotiska, smakerna har kommit i en rasande fart de senaste åren. Och det ÄR utsökt! Istället för sötsliskiga drycker kan man nu få avnjuta av diskreta, uppfriskande smaker utan adderad sötma, något som många av oss verkligen uppskattar.

I Aromhusets utbud av bordsvattenaromer ingår 22 olika smaker

Aromhusets bordsvattenaromer inkluderar 22 skilda smaker. Dessa går att mixa med varandra vilket leder till en uppsjö av möjliga smakkombinationer. Enbart fantasin sätter gränserna. Barnen brukar älska de mjuka frukt- och bärsmakerna såsom Jordgubbe, Blåbär, Banan och Ananas, medan vuxna älskar Citron-Lime, Svart Vinbär, Granatäpple samt Pepparmint – jodå, pepparmint gör sig fantastiskt bra som smak på kolsyrat vatten!

När man väl har skaffat sig en kolsyremaskin, och väl valda bordsvattenaromer från Aromhuset så är det bara att dra igång, processen tar mindre än en minut! Man fyller flaskan med vatten och häller i den valda aromen/de valda aromerna. Doseringen som gäller för Aromhusets bordsvattenaromer är 2 ml per liter vatten, dvs. 2/3 av aromflaskans kork. När aromen och vattnet befinner sig i flaskan så fäster man flaskan i kolsyremaskinen och startar kolsyreprocessen. Sedan serverar man de krispiga och utsökta bubblorna gärna tillsammans med is med tanke på att kolsyra håller sig längre i låga temperaturer.

Billiga kolsyremaskiner i ditt varuhus

En kolsyremaskin kan man handla i elektronikaffärer, men också i välsorterade varuhus som ICA samt COOP. Den kan kosta allt från några hundralappar till åtskilliga tusen men ofta är de billiga fullt dugliga för hemmabruk. SodaStream är ett bra märke bland kolsyremaskiner.

En succé hos barnen!

Barnen blir ofta jätteglada över en kolsyremaskin och ger med lätthet upp sötsliskig läsk i växling mot sockerfritt, men smaksatt bordsvatten om det innebär att de får deltaga och tillverka bordsvattnet själv. En utbildande och rolig sak i köket!

Köp Aromhusets bordsvattenaromer på www.allt-fraktfritt.com!
Date=Range
Date1=2016-06-15
Date2=2016-06-21