Silikonslang används allmänt i kontext där man behöver en transparent samt flexibel slang

Exempelvis inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang allmänt använd.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i lämplig storlek.

Man får därför en slang som är så smakligt som resistent mot influens av kemikalier. Igenom att armera slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och oxygen.

Till dessa binds ibland annorlunda art av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med vatten och är relativt tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är mjuk och formbar innan den har härdat. Materialet används mellan övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är främst framtagen för att flytta luft eller vätska. Slangen har flertalet lager armering för att fixa höga arbetstryck. Idealisk att begagna i exempelvis en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar eller turboslangar)! Men denna typ av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med armering av polyester eller Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH har genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, och biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 samt 3A standard. Klicka nu.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.