Aqvia läskmaskin ger de bästa bubblorna

Aqvia kolsyremaskin är framtagen av Europas dominerande gasleverantör Aga. Aga har hundraåriga anor och sina rötter här i Sverige. Aqvia är ett koncept för kolsyrade drycker i hemmet, där man saluför allt från själva kolsyremaskinerna till gaspatronerna, aromer, essenser samt öviga tillbehör.

Aga är ett prestigefyllt affärsverksamhet som vill ge sina kunder det bästa på marknaden samt när man tog fram Aqvia kolsyremaskin så var man grundlig med alla detaljer. För snygg och tidstypisk design tog man assistans av den erkända formskaparen Eva Lilja som tidigare jobbat med giganter som IKEA samt Alcro. Lilja skapade Aqvia Exclusive i minimalisktiskt, skandinavisk stämning. Materialen var rostfritt stål som specialbehandlats för att man ska undfly osmickrande fingeravtryck på kolsyremaskinens ytor, samt plast. Eva Lilja gjorde fem varianter på Aqvia Exclusive, alla med varsin detaljfärg av bäckmörkt, brunt, brandgul, lime alternativt creme, detta för att alla inredningar skall få access till en kolsyremaskin som passar in i den övriga inredningen.

I flera tester för kolsyremaskiner har Aqvia kolsyremaskin stått sej bäst, oftast i topp men om inte som nummer ett så alltid bland topp tre. Den största konkurrenten är klassikern Sodastream, men Wassermaxx är oxå ganska poppis. Stilmässigt vinner Aqvia enkelt med sin sobra form och både vad gäller användarvänlighet därtill själva kolsyran den producerar får den alltid goda betyg.

sodavatten

Kolsyrade drycker är mer eftertraktade än någonsin. Kanske är vi bortskämda, men de flesta av oss föredrar att inmundiga frsächt bubbelvatten före ej kolsyrat. Detta märks framför allt på hurdan mycket kolsyrat mineralvatten som säljs i handeln var år. För varje år som går så ökar försäljningen. De smaksatta, kolsyrade dryckerna är de som är på snabbast frammarsch, vi älskar den svaga, friska smaken av frukt eller bär i vårt bubbelvatten och mestadels innebär dessa smaker inga tillägg kalorier vilket oxå är en enorm fördel idag när vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss.

Dricka är självklart också populärt, men allt fler väljer sockerfria varianter. Med en egen Aqvia kolsyremaskin kan man göra sitt eget kolsyrade vatten och smaksätta ledigt med antingen bordsvattenaromer alternativt läskessenser. Man kan till och med göra egen cider! Det finns flera företag som säljer aromer, essenser och koncentrat för kolsyrad dryck, bl a Aga Aqvia, Aromhuset, Sodastream och Sonjo – och många har sockerfria varianter.

När man själv kolsyrar och smaksätter sitt vatten så sparar man en del pengar, särskilt på sikt. Kranvatten är mycket kap, för att inte berätta hurdan fräscht och fräscht det är! Läskkoncentrat samt bordsvattenaromer kostar en aning, men inte tillnärmelsevis så mycket som färdigsmaksatta drycker gör. Själva kolsyremaskinen är förstås lite av en penningplacering, men också de pengarna tjänar man snabbt in om man dricker mycket kolsyrad dryck.

När man handlar en Aqvia kolsyremaskin så får man en kolsyrepatron på köpet. Denna räcker till ungefär 60 liter vatten samt när den tar slut lämnar man in den till sin återförsäljare samt köper en ny. Aqvia kolsyremaskin hittar man i de flesta elektronikbutiker.