Artros kan behandlas med glukosamintabletter

Ifall du tror du drabbats av artros bör du genast kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare därför att fastställa att det sannerligen rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever smärta och minskad flexibilitet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkning och som kan giva utökad flexibilitet i leden som har drabbats.

glukosaminsulfat

En effektiv kur med glukosamintabletter samt viktiga övningar

Förutom att rådgöra med en bevandrad läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom börja med sjukgymnastik. Detta betyder ej nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är expert på saker som artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man dessutom verkställa själv.

Lär man sig bara rätt övningar så behöver man inte ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För somliga så kan det vara besvärligt att vara konsekvent då man ej har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är självklart också något som man ska betänka då man planerar för att hantera artrosen.

Köp glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att köpa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därutöver lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas fort till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad rörlighet och dessutom viss smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite annorlunda resultat men det lutar likväl mot att detta är ett ämne som rentav gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är allihopa utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även om läkare vet att detta ämnet minsann gör en skillnad så är det ej så lätt att de hela tiden kan förespråka att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver ytterligare studier som kan styrka att det faktiskt fungerar på samtliga patientgrupper och kanske viktigare, att man måste testa att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de faktiskt mår bättre och detta är kan hända viktigare än flertal studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.