Blii form med GI mat recept

Söker du ett fason att anlända vältränad före sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI föda står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hurdan snabbt kroppsfunktionerna bryter ned kolhydraterna i somliga livsmedel alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten minska. GI mat är ett sätt att gå ned kilon samt inta hälsosammare.

Det är flera recept man kan komma genom webben för annorlunda GI maträtter, beroende på det man diggar. Det är blott att bevista de hemsidor som erbjuder annorlunda recept och börja välja.

Flera utav de recept som finns tillgängliga numera via internet använder också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flera använder i sina rätter eller bakelser. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den inte skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.

Det är flera annorlunda sätt att fixa vispad grädde. Bland andra finns följande ett par ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning utav GI föda:

Vanlig handvisp

Att begagna sej av en vanlig handvisp när man önskar äga vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, kulörer samt material såsom plast alternativt metall. Men dessvärre resulterar en handvisp mestadels i att den som blandar får ont i armen.

Ström visp

Efter finns det även valet utav en elvisp som de större hem i Sverige allaredan har. Man kan lätt köpa denna produkt via en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas utav flera när det handlar om att vispa grädde och är väldigt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en behållare, handtag samt en patron. Patronerna innehåller lustgas som tillverkar grädden lätt. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde samt skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därefter är grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, absolut som man alltid önskar att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI mat alternativt tårta.

En gräddsifon kan man anskaffa via diverse portaler på nätet och dem brukar inte kosta så mycket. Och med produkten kommer också flertal positiva egenskaper inkluderat, som att den är liten samt tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan förvara din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till degenerering utav fetter.

Bereda din GI föda i bostaden samt använd en gräddsifon vid behov utav flink, fluffig grädde.