Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Saigonkanel är en typ av kanel som har samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större påverkan gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är det den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära relaterade med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Flera som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel dagligen, speciellt personer som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett varaktitg inslag i kosten. hård bantning
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överskott, så reduceras således inlagringen av energi i fettvävnaden ifall man äter kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utbredning av Saigonkanel med tanke på att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Det är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det handlar om Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. erhålla utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är väldigt gynnsamt – och gott!

Det är något man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket central faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som tillämpar lågkolhydratsdieter som Atkins och LCHF har även något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Köp högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den tämligen enkel att finna. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon