Använd banangrädde för att garnera tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak av banan har flera användningsområden och tack vare att den är fullt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är minsann inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt smak från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det. vispa grädde luftfuktighet

Givetvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att intaga sund, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i en aning egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Alla är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.

Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med lite mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.