Städa hemma med citronsyra och vinsyra på ett effektivt sätt

Det kan vara skadligt att nyttja farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara fint mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

var

Men före du skaffar en burk med syra så ska du vara väl varse om hur du kan använda pulvret och också tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Rengöra maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är otroligt med citronsyran är hur den fullkomligt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en helt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man skall hela tiden handla livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat alternativt dryck. Till allt I själva verket, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkan och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man eventuellt har en maskin i köket som fungerar utmärkt men som ser rätt sorglig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ca 100 gram brukar räcka) mår bra av så blir det skinande fräscht igen och varenda dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är endast att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är effektiv diskmaskinrengöring och du bör genast få en maskin som luktar gott och ser fin ut inuti återigen.

Man kan faktiskt även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan förfarande (ca 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för annalkande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det bara att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av samt torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en skvätt ner i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten därför att skura. Detta leder till en mycket renare och snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även om det rör sig om en oförställd produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren igen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående samt smärta i magen och det är inte trevligt. Det här kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att inte överdriva. Om man använder syran så behöver man ej använda så mycket för att uppnå gott resultat.