Goda efterrätter och eget godis med salmiak i pulverform

Lakrits är nog ett typiskt svenskt godis och det är många som gillar det. I andra länder så är det icke hela tiden så lätt att hitta det salta lakritsgodiset så ska man ut och färdas så kan det vara förståndigt att ta med sig en aning godis eller kanske salmiak i pulverform så att du kan skapa ditt eget godis.

köpa

Vad är salmiak och vad kan det användas till förutom godistillverkning?

Det är viktigt att begripa att salmiak inte är detsamma som lakrits men att salmiakpulver ofta är en ingrediens då man tillverkar saltlakrits. Ett annat namn på salmiaken är ammoniumklorid och detta ämnet använder man därför att få den salta smaken men faktum är att det har många andra användningsområden. Salmiak fungerar enastående som rengöringsmedel.

Då man främst började framställa ammoniumklorid så ville man använda det som gödsel. Idag så används salmiaken ännu som gödsel men det finns fler fängslande användningsområden som inom pyrotekniken där man alstrar rök med ämnet och man kan ta bort syrafläckar med ammoniumkloriden.

Kan man säga att salmiak samt lakrits är samma sak?

Nej, man kan verkligen inte säga att detta är detsamma! Lakritsen kommer från lakritsroten medan salmiaken framställs på kemisk väg. Men kombinationen av dessa två ämnen är mycket lyckad och salmiaksalt är känt för att bidra en så god smak. Utan saltet så hade man fått en söt smak på lakritsen som onekligen likaså är populärt men en fullkomligt annan sak.

Numera så är det mycket vanligt att recept nämner lakrits som en ingrediens. Om man ska producera nyttiga chokladbollar av nötter så kan det vara så att man skall tillägga en nypa lakritspulver. Detta är ej salmiak utan pulver av lakritsrot.

Det kan självklart även vara så att en del recept nämner salmiakpulver som en ingrediens och detta pulvret är lätt att få tag i. Man kan införskaffa det online till ett bra pris (ofta på allt-fraktfritt.se och Tradera) och har man det sedan hemma i skafferiet så finns det innerligt som med fördel kan smaksättas med det.

Hitta bra recept på godis med salmiakpulver

Faktum är att du kan bli så inspirerad av alla goda efterrätter samt det godis som du kan göra med salmiaksmak att du helt enkel blir tvungen att införskaffa pulvret bara därför att prova. Kola, lakritslantar, hallondessert… detta är enbart några exempel på sådant som blir vansinnigt gott då man blandar i salmiaken.

Nätet är uppbokat av fina tips och goda recept som är enkla att följa. Har man bara ett grundrecept så kan man för det mesta ge det hela en saltlakritstvist genom att addera salmiakpulvret. Det är icke svårt och något som absolut leder till efterrätter och godis som är lite utstickande.
Klicka nu för extra information från allt-fraktfritt.se/salmiak-ammoniumklorid-1400-gram.html.

Tänk på att icke överdosera. Man vill bestämt ej erhålla för mycket av den salta smaken som förvisso är bra men som kan ta över ifall det blir för mycket. När man skapar sitt eget saltgodisrecept bör man experimentera sig fram med mindre mängder ammoniumklorid.