{Vad skiljer 5:2 från andra dieter för viktminskning samt hälsoförbättring?|På vilket sätt kan 5:2-dieten hjälpa dig till viktminskning och bättre välbefinnande?|Få en bättre hälsa och gå ner i vikt med

Du måhända är en av alla oss som känner att vi snart har provat oss igenom varenda diet vi snubblat över i kvällstidningarna samt livsstilsmagasinen vi vänder oss till för tips? Oj vad mycket kålsoppa vi ätit, så många kaloritabeller vi tagit oss igenom och vilka mängder kilon vi har gått ner… för att därefter lägga på oss igen så fort dieten är slut.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per person och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan låg den siffran på blott 50 kg per individ samt år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka Här för mer info.

Samtliga dessa strikta dieter, de är ju inte avsedda för att vara för evigt. Vi kan inte leva på juicefasta ständigt och när man väl börjar lätta på de hårda dietreglerna är det så lätt att falla åter i gamla mönster och den nya slanka kroppen vi är så stolta över att ha kämpat till oss är plötsligt som bortblåst.

Det är här vi kommer till 5:2-dietens kraft. Med 5:2 måste du inte försaka allt det du älskar, allihopa godsaker du suktar efter och favoriträtterna din familj vill ha på middagsbordet. Bara två dagar i veckan behöver du följa kaloritabellerna och tacka nej till extravaganser. För oss karaktärssvaga som ej kan motstå frestelsen av en kaka till kaffet är 5:2 -dieten en diet som faktiskt kan fungera i längden.

Istället för att kräva att du håller dig till ett begänsat utbud av alternativ i köket under en begränsad period låter 5:2 dig hitta dina egna lösningar. Du får utrymme att själv upptäcka dina nya favoritrecept och på samma gång som du ges ny inspiration och nya matupplevelser kan du fortsätta tillaga dina paradrätter och njuta av dem utan att känna att du fuskar.

Dina gamla vanor blir snart utkonkurrerade av de nya rafflande recepten och 5:2-dietens verkliga styrka visar sig, nämligen att på ett lekfullt och tillåtande sätt ge dig ett nytt förhållningssätt till mat som kan bli en långvarig historia.