Rost på bilen åtgärdas med oxalsyra-formaterad

Vintern är till slut över och med det ökade ljuset så syns plötsligt rostfläckar som kan ha uppstått av flygrost. För att avverka rost på säkert sätt så gäller det att välja en metod som ej kommer att fördärva metallen och som heller inte är farlig för dig. Det finns oxalsyra båt, bil samt andra metallytor kan bli som fullt nya av.

flygrost

Så gör du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en hållfast karboxylsyra som kan vara riskabel ifall man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska också beskydda ögon och händer då man vill ta bort rostfläckar med denna syra, och man ska absolut icke provsmaka produkten!

Du kan inhandla fräsch oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som funkar som en fälgtvätt och som är avsevärt omtyckt bland båt- och bilägare. Men man måste icke inhandla märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som exempelvis i rabarber. Och man kan rentav få dän rost med rabarber men då ska man gnida på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao och spenat men i livsmedel så är mängderna avsevärt små och därför så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små och stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är icke så komplicerat som man kan ana och det här är rentav något som alla kan göra. Oavsett ifall det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gnida området som färgats med oxalsyralösningen.

Ifall det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därpå spola av. I och med att detta ämnet är frätande samt farligt att inmundiga så gäller det att bearbeta det på rätt sätt.

Små barn ska icke få tillgång till oxalsyran och man skall tänka på att bevara händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Ifall det är så att man av felbedömning får i sig mycket syra så gäller det att få undsättning omedelbart. Det har rentav hänt att en människa har dött av att få i sig många gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att erhålla en bra lösning så det rör sig icke om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart centralt att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan besvär spolas ut i avloppet.

Ska man mixa själv eller köpa färdigblandat?

Det är inte besvärligt att blanda själv men för många så kan det vara behagligt med en färdig tvätt som innehåller syran och möjligen andra ingredienser som också är med och verkar för en snygg yta. oxalsyra aluminium.
Det kan absolut finnas pengar att spara på att mixa oxalsyralösningen själv.