Inaktiv rökning är en fara som tvunget tas på allvar av samhället!

Idag så vet de flesta om att det inte är nyttigt att få i sig rök från en annan person. Att utstå rök från en annan person kallas för passiv rökning det leder till några dödsfall varje år. Många tycker att det är otäckt då folk runt om en dör.

e

Man kan råka ut för passiv rökning även utomhus. Utsätts man varje dag är det extra farligt. Man kan också skadas av rökning i tredje hand.

Även om man inte tänker på det kan röken föras vidare till andra via kläderna. Små barn kan utsättas på detta vis. Det här är något som fler borde bli medvetna om för det gör att man kan ifrågasätta om det borde vara lagligt att röka på allmän plats utomhus.

Är e cigarett farligt?

Allt fler upptäcker att man kan undvika passiv rökning genom att använda sig av ecigaretter. De som undrar om e cigg ÄR farligt måste inse att det inte är som vanlig rökning. Här slipper man ju passiv rökning barn och vuxna kan skadas av, och den som röker elciggen kommer inte att skada lungor. Det finns god anledning till att betänka hur man kan komma runt passiv rökning inomhus och utomhus med den här typen av cigaretter.

Tänk på din omgivning

Många rökare bryr sig inte om effekterna av passiv rökning. Vissa rökare kan känna sig förföljda och förlöjligade. Om man vill fortsätta ånga kan man ju prova en el-cigarett, det är en mycket bättre hobby.

Det är inte bara rökare som måste tänka sig för bland andra. Även produkter som parfym och kroppsvårdsprodukter kan störa andra. förångare
Men med lite sunt förnuft så klarar man sig. Det här gäller ju även de som äger butiker och restauranger.

Man kan inte stå och röka precis i ingången om man vill motverka passiv rökning. Alla känner ju röken ändå. Butiker borde också tänka på andra starka dofter och kanske avgränsa för parfymallergiker.