Bättre form med Saigonkanel

Vietnamesisk kanel stimulerar ketos

Få känner till att kanel har långt fler goda egenskapen än enbart smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins eller Dukan «fårlov» att krydda med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts genom detta är hur kanelen inte endast är godtagbar, utan till och med en enorm hjälp åt personer som strävar efter ketos – och den bästa av alla är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre verkning än «den äkta kanelen» Ceylon.

Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort vanligtvis kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört hastigt och effektivt.

Trots att man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så tycker otaliga LCHF:are att det ändå tar tid för kroppen att gå in i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man adderar Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket snabbare i ett ketogent tillstånd.

Saigonkanel är en formfixare för samtliga

Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är naturligtvis en fantastisk upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka positiva hälsoeffekter de får av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att detta ska ske tvingas man strypa sitt kolhydratintag nästan totalt, vilket medför att man lever på en diet på främst kött, fisk, ägg, nötter och ovanjordgrönsaker. Fett är också en huvudsaklig del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.

Tappa vikt med hjälp av ketos

En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), åstadkommer att människor på ett förhållandevis okomplicerat sätt når sin idealvikt – den som är underviktig ökar i kilon och den som är överviktig går ner. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fenomenal hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.

Ifall man inte äter enligt en ketogen diet utan istället stundvis svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som tyvärr är en ofrånkomlig avigsida med kolhydratrik mat.

Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det svårare för kroppen att hinna spara blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.

Saigonkanel för smakens skull

Kanel har hela tiden funnits bland våra kryddor, denna bruna bark ger fyllig och fyllig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen därför att den är god, och framför allt under höst och vinter dyker fantastiska recept med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och en aning kanel på morgongröten, alternativt morgonfilen/-yoghurten är en sanningsenlig klassiker.

När nu kanel visar sig vara så enastående för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det ännu mer motiverat att smaksätta med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att äventyra negativa konsekvenser. För bästa resultat är det alltså Saigonkanelen som ska brukas.