Artros behandling som faktiskt är verkningsfull

Att man stundtals får smärtor I leder kan ha flera olika orsaker. Man kanske har brist på ledvätska eller så kan det vara så att man sliter för hårt på en viss kroppsdel. Om man ständigt rör på en viss led och alltför kraftfullt så är det klart att det här kan leda till slitage, men artros är inte samma sak som ledslitage även om det kan kännas så. Artrosen är en sjukdom som kan triggas av att man sliter på lederna, och en bra artros behandling innefattar träning såväl som artros medicin.

glukosamine bild

Varför får man artros?

Det är nämligen så att artrosen är en åkomma och den kan drabba vem som helst. Kvinnor får oftare artros än män, och saker som kan bidra till att sjukdomen accelererar är:

• Övervikt
• Slitage av leder
• Ålder
• Bristfällig mathållning

Man kan förstås få artros i hela kroppen men det vanligaste är att man får besvär med ett visst område såsom knän, axlar, rygg, fingrar och fötter. Det finns intet klart svar på frågan “varför får man artros” och det görs oupphörligen nya upptäckter. En sak man vet är att detta är en hereditär sjukdom så om dina föräldrar har den så bör du vara lite extra uppmärksam och överlägga hur du lever.

En effektiv artros behandling

För att åtgärd av artros ska bli verkningsfull så gäller det att man har ett helhetstänk. Man kan dra enorm nytta av kosttillskott som kan lindra plåga, göra lederna mjukare och även bidra till större produktion av brosk och ledvätska. Samtidigt så gäller det att se över hur man lever, vad man äter och övrigt som kan färga helhetsbilden.

Flera menar att artros medicin inte kan funka på rätt sätt om man fortsätter att vara överviktig och äter på fel sätt. Träning är ett måste för att man ska bli bättre men samtidigt så gäller det att träna med bra övningar och inte för ofta så att det här inte leder till stress som blir för mycket för kroppen att handskas med.

Man kan inte fullkomligt bota artros för när man väl har fått sjukdomen så är den ett faktum. Men man kan leva på ett bra sätt med artrosen så länge som man behandlar på ett gott sätt. Träning, glukosamin kosttillskott (ev. i kombination med msm), mindre anspänning och ett hälsosamt leverne är sådant som gör att man kan bli smärtfri och undfly svår stelhet i lederna.

Undersök i tid

Du kanske vet med dig att du är stel i kroppen efter att ha suttit länge och att du vid långa stunder vid tangentbordet får smärta i fingrarna. Detta kan vara indikation om artros och du bör absolut kolla upp saken. Skjut ej det här framåt för ju snabbare du konstaterar artrosen ju snabbare kan du sätta in bra artros behandling som faktiskt kommer att funka. nyponpulver biverkningar.

Om du väntar för länge så måhända du istället kommer att få vända dig till vården med svåra smärtor och då kan vägen tillbaka vara mycket längre därför att du då behöver mer intensiv artros behandling och kanske lite tyngre mediciner för att få smärtlindring.