Vietnamesisk kanel bidrar till en hälsosam livsstil

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Den vanliga Kassiakanelen som vi köper i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är god, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda hjärtligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och ger ännu godare effekter gällande hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin unika smak som vi med enorm entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar också för kaneldoften som vanligtvis används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att eliminera svamp och används vanligtvis på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften är motbjudande. Personer som vanligtvis råkar ut för svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då speciellt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga indikationer finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha verkan mot tumörer är så rejäl att man omöjligt skulle kunna inta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är egentligen grymt nog, men det finns fler anledningar till varför man ska testa att implementera kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har vanlig Kassiakanel också, men inte i samma utsträckning. Insulinkänsligheten kan accelerera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel kontinuerligt – det är en tämligen häpnadsväckande siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förstärks ens ketos vilket ökar förbränningen ytterligare, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt med tanke på att kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon ände.

Öka fettförbränningen

Vill man intensifiera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då ges man en riktig rivstart på dagen. Om man därefter dessutom tar en kvick promenad på 45 minuter förstärker man effekten ytterligare.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte helt otippat – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning och graviditet
.