Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Detta bidrar till en rad olika goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig trötthet, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många skilda vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ännu mer.

Viktigt att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikt att gynna blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några olika typer att botanisera bland så en snabb redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men ändå bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Detta är kaneltypen vi oftast finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innefattar det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gynna ett ketogent läge i kroppen.

Personer som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Somliga har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka fantastisk verkan efter enbart någon dag. Det hänger sannolikt ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt läge av ketos. bra nötter vid bantning
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!