Ta bort mossan effektivt I gräsmattan med mossmedel.

Det finns många skilda typer av medel som man kan tillämpa för att vårda en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs och sniglar. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man problem med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att prova med järnsulfat och vatten före man ger sig på andra metoder.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att bruka järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allting man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för det här samt vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det genomförbart att foga en ordinär trädgårdsslang till dunken för att efteråt fördela medlet över gräset.

En sådan ejektordunk kan man själv köpa på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så handlar man en hel säck järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet före det blir dags att gödsla gräset på våren och därpå så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska behandla beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att rådgöra med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att vårda med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska ständigt överväga hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan samt miljön, och det är relevant att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det viktigt att veta att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det självklart bli farligt men vid vanlig användning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra enastående att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inomhus så ska man vara en aning extra diskret och se till att ventilera då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat och ett fint gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så vackra effekter av det här. Om man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man undgå stå med mossriven. Det här är viktigt. Mer information här järnvitriol fasad.

Ifall det är viktigt med snabba resultat så borde man utse en produkt som innehåller järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så korkat att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat och att mördarsniglar inte tycker om detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flertal uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så borde du således välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och därpå se till att du applicerar på korrekt sätt och vid rätt tillfälle för en välmående samt bedårande tomt.