Ta bort mossa i trädgården med en förträfflig och effektiv spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få dän mossa? Om man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju ej så besvärligt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris kanske hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan det här klaffa alldeles briljant.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan använda i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett slätt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Det här är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därutöver så får man ju gå flera omgångar för att klara av en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att avlägsna mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis över gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det avsevärt betydelsefullt att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga korrekt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noggrant.

Det är sällan smart att dra till med en aning mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda utförligt så att varje del vatten har pulver. Ifall du ej åstadkommer det här så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli fullständigt meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Detta beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång även med en mindre burk pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver tänka på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att förstå exakt hur man ska mixa så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för samtliga

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att ta bort mossa i trädgården så ska du fundera om detta verkligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå omkring med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att fixa jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den ultimata lösningen. Det blir helt enkelt för tungt att bära vattenkannan. Klicka här genast för mer detaljer järnsulfat mot mossa. Mossa GTI är ett betydligt smidigare alternativ.