Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak från banan har flera användningsområden och tack vare att den är fullständigt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. vispa grädde vaniljsocker
Aromhusets gräddarom med arom från banan är sannerligen inget undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det gör självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Så klart äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära sund, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock utmynna i aningen märklig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Allihopa är oerhört goda men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första position vad gäller användbarhet.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att förena för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört dynamisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.