Spridardunk, dunk gti, alternativt blanda själv?

När våren intågar så kan det vara läge att ta itu med mossan som invarderar gräsmattan. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är detta lätt gjort, men en del väljer att blanda järnsulfat och vatten för att sprida med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

utvattningsramp

Med en kraftig gräsmatta så är dunk gti ett korrekt gott val

Om det är så att man har en väldigt enorm tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett rätt så ansträngande uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker som dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver icke tänka på hur mycket vatten man ska ha till var skopa järnsulfat och det är ju säkerligen mycket praktiskt.

Nu får man förstås hålla i dunken då den icke fungerar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta ändå enklare än att blanda personligen och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en gängse vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en mycket fjuttig tomt så är det inte säkert att en ändamålsenlig dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du hastigt samt effektivt bli färdig med mossbekämpningen. Det tar ej lång tid att stega runt då du enbart behöver en full vattenkanna med järnsulfat samt vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen och ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna genast.

Det är inte besvärligt att blanda järnsulfat själv. Följ endast instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Om det är så att du också har mossa på taket så är det bäst att nyttja en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo alternativt Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än ifall man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju ifall du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det likaså bra att kunna arbeta med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som livlig ingrediens). Bra hemsida.

Bra redskap är betydelsefullt då du vill ta hand om hus och trädgård

Oavsett om du vill stega runt med vattenkannan alternativt handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det angeläget att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är inte roligt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen inte fungerar som de ska. Detta slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju använda flera år i rad och också en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.