Det är inte svårt att utföra en takrengöring på egen hand

Det ser dåligt ut däruppe på taket och tegelpannorna som en gång hade en djup orange färg är nu snarare brungröna. Det här beror på att lavar samt mossa har fått grepp. Men det behöver icke vara så farligt som det ser ut och man kan åstadkomma takrengöring själv på ett relativt så lätt vis.

En taktvätt kan man nämligen genomföra med trädgårdsslangen samt Takrengöring Turbo som innehåller bensaltensid samt vatten. Det är endast att klättra upp på en stege och spraya ut ovanför taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft eller tillämpa högtryckstvätt därför att tvätta bort. Eller låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så lätt kan du åstadkomma din takrengöring själv

Klättra upp på stegen samt inleda bearbeta med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är klart att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också mixa själv om man vill och tillämpa sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller applicera i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Före du utför behandlingen med Fulstopp eller Bensaltensid så kan du starta med att raspa av mossa som man enkelt får bort med en plastskrapa. Tänk på att nyttja en raspa som är gjord för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du icke skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Spola med vanligt vatten därför att få dän den mossa som du har skrapat loss. Gör fräscht i hängrännan där allting lort samlas. Nästa steg blir att processa med blandningen. Då avdödar man samtliga sorters påväxt, ej bara mossan. Allt för omfattande att berätta här, en ta en titt på Fulstopp.com.

Betydelsefullt att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är viktigt att man har en bra stege då man utför takrengöring själv. Det får inte bli svajigt då man står och sprutar och skrapar. Då det blir dags att behandla taket med Bensaltensid så ska man dessutom nyttja sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser inte ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även om man får samma fina verkan. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder även till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Om du utför taktvätten med högtryckstvätt så är det väldigt viktigt att du riktar tvätten på korrekt sätt. Det är dåligt att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket för att komma åt på rätt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på korrekt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är bra för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd inte material som kan raspa sönder pannorna. Ifall du använder dig av järnsulfat samt vatten på korrekt sätt så ska det inte krävas så mycket kraft för att få dän mossan. Klicka Här för mer tips få bort mossa i gräsmattan.

En god takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet samt taktvätt då du minsann har tid för det och ej behöver jäkta. Lär dig mer om ditt tak och hur det skall behandlas och hur ofta för att avverka mossa på ultimata sätt. Gör efteråt upp en plan för när du behandlar återigen så att du vet precis när du behöver klättra upp samt vårda takpannor åter nästa gång.