Wasser Maxx är Soda Streams största konkurrent

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», detta skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev ordentligt populära.

Sodastream är naturligtvis Wasser Maxx största konkurrent och lever gott på sin höga kvalitet samt långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig tämligen bra mot Sodastream tack vare hög kvalité samt aningen lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister på kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, också till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten direkt ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har också vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, och gör det extra friskt samt fräscht var gång man vill intaga en aning bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar rymma kolsyra för ca 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka dessutom är aningen billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare jämn kvalitet och konkurrenskraftiga priser som Wasser Maxx lyckats bli en så pass stor medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aga framställer sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra i enlighet med – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet samt Alco2jet innehåller lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till båda märkena. Det för att gaser inte ska kunna förväxlas och användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ungefär 50 liter vatten, vilket självklart beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga framställer inte endast Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt enastående kolsyra, utan också aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken innehåller socker alternativt sötningsmedel, därutöver har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika på aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob samt Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att handla i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ungefär 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör ifall vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att framställa sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska om man dricker goda drycker. Istället för att slösa slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man producera sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till samtliga miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare samt mer miljövänligt.