Söt smak av exotisk melon finns nu också i stor flaska till arbetsplatsen

Melon är en frukt som varierar väldigt med tanke på att det exempelvis finns både vattenmelon och honungsmelon. Gemensamt har de sitt tropiska ursprung. Melonen trivs i varma klimat och utgör till enormt stor del av vatten, något som är mycket betydelsefullt att få i sig mycket av ifall man utsätts för mycket värme. En normal dag rekommenderas vi svenskar att dricka mellan en och två liter vatten för att hålla vattennivån i kroppen jämn och stabil, i varma klimat behöver man mer.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Får vi vätskebrist är några av de första symptomen vi drabbas av slöhet, försämrad fokusering och därefter lätt huvudvärk och troligtvis yrsel. För den skull ska man se till att inta vatten ofta under hela dagen. Många tar vattenbristsymptomen som tecken på normal trötthet, något man botar med en kaffe. Kaffe är dock också uttorkande vilket endast gör vätskebristen ännu svårare. Det är en vanlig ond cirkel som väldigt många fastnar i.

En vattenautomat på jobbet är ett bra sätt att hjälpa personalen att komma ihåg att dricka mer vatten, och därmed undvika slö, matt personal med återkommande huvudvärk och försämrad prestation. Istället för att jämt gå till kaffebryggaren för en påfyllning av energinivån så kan man gå till vattenautomaten och fylla på vattenreserven med kyligt, friskt vatten. Har man en kolsyrekran på vattentanken så blir vattenintaget ännu trevligare då vi svenskar oftast gillar kolsyrat vatten mer än vanligt, slätt.

Torra, luftkonditionerade miljöer och stress ökar behovet av vatten, man behöver inta betydligt mer vatten än de rekommenderade 1-2 literna ifall man utsätts för typisk kontorsmiljö med allt vad det innebär. En vattenautomat på strategiskt position gör att man påminns om att inta ett glas vatten när man svischar förbi, den blir vanligtvis också en punkt där man stannar upp, andas och eventuellt utbyter någon intressant tanke tillsammans med sina kollegor.

Aromhuset släppte för ett tag sedan en upplaga med 16 aromer för kolsyrat vatten. De nådde hastigt stor framgång, mycket tack vare sin hälsosamma inriktning med noll procent socker samt kemiska sötningsämnen. Smakerna har tagits fram med stor avvägning under lång tid och har blivit välbalanserade både vad gäller smak och koncentration. I serien finns en stor variation av smaker som ska kunna passa alla, allt från godissöta Toffee Kola till den lite mer vuxna smaken Granatäpple. De flesta är dock smaker av mer klassiskt slag som jordgubbe, päron och hallon.

Gert Strand, som ligger bakom succén med Aromhuset, bestämde sig snart för att släppa sex av smakerna i ett format som var anpassat till arbetsplatsernas vattenautomater. Man spenderar enormt många timmar på jobbet och det är där, möjligtvis mer än någon annanstans, som tillgången på tilltalande vatten är som viktigast.

En av smakerna som har kommit ut i den nya, stora flaskan med pumpkork, är melon. De andra fem är blåbär, hallon, persika, äpple och granatäpple. Dessa sex valdes ut då de bland privatpersoner i sina mindre flaskor blivit mycket poppis. Den nya flaskan består av hela 270 ml arom (jämför med den tidigare flaskan på 30 ml) och räcker till hela 58 liter vatten. Man doserar ett pumptryck per 150 ml vatten (vilket motsvarar en platsmugg av standardstorlek). Vill man mäta upp i en halvlitersflaska därför att ha stående vid sin arbetsstation så är 3-4 pumptag lagom.