Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dej fet?

Samtliga innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera adekvat, men de mesta människor tycker möjligheten att dra i sej bägare eller bägare efter att mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvatten smakerläsk syprupkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Flera människor vänder sej till mer dramatiska drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck inte är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det kanske till samt med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet och viktökning är totalt lätt falskt, så man man vara helt behärskad samt fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt dricka, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Därjämte kan kolsyragasen agera helt tvärtom att man känner dej mätt och belåten fortare och detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men medan kolsyrat mineralvatten i sej är totalt ofarligt samt möjligen bäst för din hälsa, dricker de flesta människor ej det i sin förädla form.

Vanlig dricka innehar en ansenlig samt avskyvärd mängd socker och kalorier.

Också lightläsk, med inget kalorier per dos består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är ett litet antal smaksatta drycker som är lite bättre, man måste totalt lätt själv kontrollera dryckens natriumhalt samt art utav sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka verklig och ganska bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan agera vilseledande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice har lika mycket socker som dricka.

Man uppskattar att en burk Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice innehåller “goda” vitaminer samt mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, eller en flaska Mer, får man i sig motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett bägare Oboy, som består av mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Också i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull ger dej inte blott vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu önskar dricka bubbelvatten för att njuta av dess skojig, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig vana att krydda det med sockerfria aromer – som inte orsakar någon viktökning.