Gör billigt bordsvatten med hjälp av en kolsyremaskin

Gör kolsyrat vatten hemma!

Med en kolsyremaskin bland hemmets elektriska apparater har man plötsligt möjlighet att kolsyra vatten själv, istället för att inhandla det dyrt i affär. Kolsyremaskiner kan man nyttja för att kolsyra vatten, med eller i frånvaro av smak, men likaså för att producera egen läsk. Det är en tilltalande apparat att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av glädje av, inte minst barnen som tycker att såväl process som utfall är superkul!

sodavatten

Vanligt, slätt vatten direkt från kranen i all ära – det kan utgöra en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och måste få i sig stora klunkar vatten omgående och effektivt – till exempel efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid närapå samtliga andra tillfällen. Bubblorna som skapas av kolsyran skänker en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med måltid som utan. Många tycker om att ha lite kolsyrat vatten på bordet att intaga till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra ordentligt kallt vatten

Kolsyra trivs bevisligen bäst i kyligt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill bevara kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kylslagen som möjligt, is är förträffligt att lägga i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så ska vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med Aromhusets fantastiska bordsvattenaromer

För att sätta smak på sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa valmöjlighet. De ger rik, men samtidigt subtil smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 skilda smaker i Aromhusets sortiment av bordsvatten och samtliga går att blanda med varandra, så kombinationerna är närapå oändliga.

Barnen brukar bli mycket förtjusta i de mjuka smakerna från Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola och Blåbär medan mer sofistikerade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär samt Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en relativ nykomling och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak enastående och måste helt klart prövas! Inget fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än enbart bordsvattenaromer

Aromhuset producerar inte enbart bordsvattenaromer, utan även läskkoncentrat, för den som vill ha mer smak och lite sötma. Bordsvattenaromerna skänker ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – även om de består av mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med en droppe Sucralose alternativt två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) utbud. Det smaksatta, kolsyrade vatten man hittar i butik har ingen sötma, men man är fri att prova hur man vill och då och då kan lite sötma vara utsökt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går även att nyttja till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den hälsosamma, naturella yoghurten, plus fantastisk mjuk och len smak av Toffee Kola.

Handla dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så slipper du fraktkostnader!