Glukosamin – ett kroppseget ämne som även används som kosttillskott

Det finns glukosamin i mat och då först och främst i havets läckerheter.|Det finns glukosamin I den mat vi äter och kanske allra mest I fisk samt skaldjur. Ifall du äter mycket skaldjur så får du i dig det här ämnet men då man får bekymmer med leder så kan det vara så att man behöver mer och då kan det bli aktuellt med glukosamin kosttillskott. Kroppen producerar eget glukosamin men denna framställning minskar med ålder, vilket kan resultera I underskott på ledvätska.

Glukosaminet är vetenskapligt belagt som ett kroppseget ämne som vi minsann behöver i korrekt mängd. Det påverkar nämligen vår brosktillverkning och har även en smörjande verkan på leder.

Glykosamin livsmedelskvalitet

Man kan satsa på det glukosamin apoteket erbjuder alternativt välja en annan glukosaminprodukt som man finner online i hälsokostbutiker. Så länge som det rör sig om en vara som är godkänd i Sverige så kan man lita på att den är tillförlitlig att använda sig av. Det känns ännu säkrare om den är svensktillverkad.

Glukosamin har nyligen klassats om från kosttillskott till läkemedel i Sverige. De glykosamin som finns i hälsokosthandeln är fodertillskott för djur med de enklare stadgar för produkt, hygien och kontroll detta innebär. Utom en, Gelest glukosamin. Gelest glukosamin för djur är exakt samma produkt de säljer som kosttillskott till person i de länder där Glukosamin är klassat som kosttillskott eller naturläkemedel, tex. UK och Tyskland. Framställning under svensk livsmedelskontroll, HACCP och Egenkontroll, det enda som skiljer är etiketten.

Glukosamin mot artros

Det är många som väljer glukosaminet som en okonstlad artros medicin och det beror på att ämnet har en fallenhet att lindra samtidigt som det angriper problemet med minskad framställning av brosk och stelhet i leder.

Ifall man vill behandla artros och atrosvärk så kan man ta glukosamin kosttillskott 1,5 gram dag eller mer och det här är också en form av medicinering som finns för djur i pulverform. Oavsett om det är ett djur alternativt en människa som ska behandlas för artros så är det mycket relevant med rätt dosering och viss uthållighet. Det kommer nämligen ta 3 veckor innan man ser glukosaminets effekt, den tid det tar tills det inte längre är för lite ledvätska.

Vad är det bra för?

De främsta fördelarna med glukosaminet tycks vara att det ger lederna en smörjande verkan. Ifall man har problem med stelhet till följd av att ledvätskan har försämrad kvalitet och brosket inte tillverkas i så stor mängd som behövs så kan det göra ont.

Dessutom så är stelhet något som kan resultera I att man inte klarar av helt vanliga saker som att gå i trappor eller utföra arbetsuppgifter på en dator. Genom att få tillbaka flexibilitet och få smärtlindring så får man livskvalitén åter.

Rätt dosering

Det är alltså inte så svårt att få i sig mer av glukosaminet men man ska akta sig för att överdriva och för att själv ställa en diagnos om sjukdomar som artros. Även ifall det glukosamin apoteket och hälsokostbutiker i Sverige säljer är naturligt och säkert så finns det gränser för hur det kan användas. De studier som visat fina resultat har doserats 1500 mg/dag (1,5 gram). Apotekets tabletter rekomenderar 2 tabletter dag, det behövs således 2,5 för att uppnå 1500 mg.

Innan du beställer en burk så ska du vara säker på att det här faktiskt är något som du behöver och att det inte kommer att manipulera annan medicinering som du kanske får för andra sjukdomar. Det kan vara förståndigt att tala med en doktor eller dietist innan man börjar använda sig av glukosamintillskott och därtill så ska man hålla koll över hur kroppen reagerar på detta. bästa glukosamin för häst. Rent generellt så påverkar detta kroppsegna ämne inte någon annan medicinering. Man kan ta allting på en gång alternativt dela upp under dagen.

Med rätt dosering så kan man se flera fördelar och till och med en preventiv effekt mot besvär med leder. I kombination med träning, god kosthållning och tillräckligt med sömn så kan glukosamin kosttillskott göra den stora skillnaden mellan en kropp som inte orkar och en kropp som är smidig och full av kraft.